Przykładowe menu tygodniowe
Dieta standard
Poniedziałek
I śniadanie
Marchewkowa owsianka z mlekiem kokosowym
II śniadanie
Sałatka z kapustą czerwoną, papryką i fasolą
Obiad
Kurczak w sosie własnym z puree ziemniaczano – selerowym
Podwieczorek
Indyk z warzywami
Kolacja
Zupa krem jarzynowa ze słonecznikiem
Wtorek
I śniadanie
Placuszki z serka wiejskiego z jogurtem naturalnym, miodem oraz mango
II śniadanie
Sałatka Cesar
Obiad
Ryba zapiekana z żurawiną i aromatycznym ryżem orzechowym
Podwieczorek
Indyk z brokułem i białą kaszą gryczaną
Kolacja
Wegetariańskie spaghetii ragu
Środa
I śniadanie
Tortilla z szynką, papryką i ogórkiem
II śniadanie
Sałatka z granatem i serem feta
Obiad
Wołowina w orientalnej marynacie z makaronem
Podwieczorek
Dyniowe muffinki
Kolacja
Wegetariańskie biryani z soczewicą
Czwartek
I śniadanie
Śniadanie z pieczonych batatów z ciecierzycą
II śniadanie
Wegańskie bezglutenowe racuchy z jabłkiem
Obiad
Kurczak z sosem chili – mango
Podwieczorek
Makrela z warzywami
Kolacja
Pasta twarogowa z jajkiem
Piętek
I śniadanie
Czekoladowy budyń jaglany z bananem
II śniadanie
Sałatka z selerem naciowym i ananasem
Obiad
Dorsz zapiekany z jabłkiem
Podwieczorek
Ciasto bananowe
Kolacja
Soczewica z suszonymi pomidorami i marchewką
Dieta sport
Poniedziałek
Śniadanie
Tortilla hiszpańska z ziemniakami, szpinakiem i fetą
II śniadanie
Makaron z pesto i orzechami
Obiad
Kurczak z sosem ostro – słodkim z warzywami oraz kaszą bulgur
Podwieczorek
Mus winogronowo – jabłkowy – bananowy z kawałkami czekolady
Kolacja
Ratatouille
Wtorek
Śniadanie
Czekoladowa owsianka na mleku sojowym z mango i orzechami włoskimi
II śniadanie
Sałatka z tuńczykiem, rukolą, pomidorkami koktajlowymi, papryką i ryżem
Obiad
Gulasz ze śliwką z dodatkiem kaszy jaglanej oraz sałatka ze świeżych warzyw
Podwieczorek
Paleo kuleczki
Kolacja
Grzanki z ciemnego pieczywa z dodatkiem awokado i twarożkiem
Środa
Śniadanie
Pasta z bobu z natką pietruszki, słonecznikiem i pieczywem chrupkim
II śniadanie
Pancakes z czekoladową polewą z dodatkiem gruszki oraz kiwi
Obiad
Kofty garam masala z kaszą orkiszową
Podwieczorek
Koktajl z pomarańczą oraz nasionami konopi
Kolacja
Wytrawne muffiny jaglane
Czwartek
I śniadanie
Puszysty omlet z karmelizowanymi bananami
II śniadanie
Makaron z pesto i rzodkiewkami
Obiad
Pęczotto z kurczakiem i zielonym groszkiem
Podwieczorek
Pieczone jabłko z truskawkami i syropem z agawy
Kolacja
Zupa z fasolką szparagową
Piątek
I śniadanie
Omlet Oreo
II śniadanie
Sałatka caprese z grillowanym bakłażanem
Obiad
Dorsz zapiekany z ziołami w mleku kokosowym
Podwieczorek
Krem z zielonego groszku z nasionami słonecznika
Kolacja
Ryż jaśminowy z sosem malinowym
Dieta wegetariańska
Poniedziałek
I śniadanie
Foccacia z rozmarynem, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi pomidorami
II śniadanie
Budyń z nasionami chia i konfiturą z jagód
Obiad
Cukinia zapiekana z serem typu feta, warzywa na parze, makaron ryżowy z czarnym sezamem
Podwieczorek
Fit pierniczki owsiane ze zdrowym lukrem
Kolacja
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczarkami i warzywami, jarmuż z pomidorami i sezamem, sucharki pełnoziarniste
Wtorek
I śniadanie
Puszysty omlet z karmelizowanymi bananami
II śniadanie
Makaron z pesto i rzodkiewkami
Obiad
Pęczotto z tofu i zielonym groszkiem
Podwieczorek
Pieczone jabłko z truskawkami i syropem z agawy
Kolacja
Zupa z fasolką szparagową
Środa
I śniadanie
Czekoladowy budyń jaglany z bananem
II śniadanie
Sałatka z selerem naciowym i ananasem
Obiad
Grecka musaka vege, sałata z kaparami i orzechami włoskimi
Podwieczorek
Ciasto bananowe
Kolacja
Soczewica z suszonymi pomidorami i marchewką
Czwartek
I śniadanie
Sałatka z quinoa i tymiankowym serem
II śniadanie
Pudding ryżowy z karmelizowanymi bananami
Obiad
Makaron gryczany w kremowym sosie pieczarkowym
Podwieczorek
Pomidory w sosie oliwkowo – orzechowym
Kolacja
Bataty zapiekane z dipem
Piątek
I Śniadanie
Placuszki owsiane z konfiturą wiśniową i jogurtem z kardamonem, szafranem i pistacjami
II śniadanie
Twarożek orzechowy z chlebkiem amarantusowym
Obiad
LightBurger wege
Podwieczorek
Krem z białej czekolady z musem malinowo – jagodowym
Kolacja
Warzywa azjatyckie z makaronem sojowym i kotlecikami z tofu i pack – choi
Podwieczorek
Krem z białej czekolady z musem malinowo – jagodowym
Kolacja
Warzywa azjatyckie z makaronem sojowym i kotlecikami z tofu i pack – choi
Dieta wegetariańska + ryba
Poniedziałek
I śniadanie
Foccacia z rozmarynem, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi pomidorami
II śniadanie
Budyń z nasionami chia i konfiturą z jagód
Obiad
Ryba po grecku z ziemniaczkami
Podwieczorek
Fit pierniczki owsiane ze zdrowym lukrem
Kolacja
Szaszłyki z łososiem
Wtorek
I śniadanie
Puszysty omlet z karmelizowanymi bananami
II śniadanie
Makaron z pesto i rzodkiewkami
Obiad
Pęczotto z tofu i zielonym groszkiem
Podwieczorek
Pieczone jabłko z truskawkami i syropem z agawy
Kolacja
Zupa z fasolką szparagową
Środa
I śniadanie
Czekoladowy budyń jaglany z bananem
II śniadanie
Sałatka z selerem naciowym i ananasem
Obiad
Ryba zapiekana z jabłkiem
Podwieczorek
Ciasto bananowe
Kolacja
Soczewica z suszonymi pomidorami i marchewką
Czwartek
I śniadanie
Sałatka z quinoa i tymiankowym serem
II śniadanie
Pudding ryżowy z karmelizowaną gruszką
Obiad
Makaron gryczany w kremowym sosie pieczarkowym
Podwieczorek
Pomidory w sosie oliwkowo – orzechowym
Kolacja
Bataty zapiekane z dipem
Piatek
Śniadanie
Placuszki owsiane z konfiturą wiśniową i jogurtem z kardamonem, szafranem i pistacjami
II śniadanie
Twarożek orzechowy z chlebkiem amarantusowym
Obiad
Pstrąg w sosie cytrynowo – szałwiowym z kolorowym ryżem i buraczkami duszonymi z jabłkiem
Podwieczorek
Krem z białej czekolady z musem malinowo – jagodowym
Kolacja
Warzywa azjatyckie z makaronem sojowym i kotlecikami z tofu i pack – choi