Menu - Catering dietetyczny Rzeszów - Smartbox-catering.pl

Przykładowe menu tygodniowe

Dieta standard

Poniedziałek

I śniadanie

Marchewkowa owsianka z mlekiem kokosowym

II śniadanie

Sałatka z kapustą czerwoną, papryką i fasolą

Obiad

Kurczak w sosie własnym z puree ziemniaczano – selerowym

Podwieczorek

Indyk z warzywami

Kolacja

Zupa krem jarzynowa ze słonecznikiem

Wtorek

I śniadanie

Placuszki z serka wiejskiego z jogurtem naturalnym, miodem oraz mango

II śniadanie

Sałatka Cesar

Obiad

Ryba zapiekana z żurawiną i aromatycznym ryżem orzechowym

Podwieczorek

Indyk z brokułem i białą kaszą gryczaną

Kolacja

Wegetariańskie spaghetii ragu

Środa

I śniadanie

Tortilla z szynką, papryką i ogórkiem

II śniadanie

Sałatka z granatem i serem feta

Obiad

Wołowina w orientalnej marynacie z makaronem

Podwieczorek

Dyniowe muffinki

Kolacja

Wegetariańskie biryani z soczewicą

Czwartek

I śniadanie

Śniadanie z pieczonych batatów z ciecierzycą

II śniadanie

Wegańskie bezglutenowe racuchy z jabłkiem

Obiad

Kurczak z sosem chili – mango

Podwieczorek

Makrela z warzywami

Kolacja

Pasta twarogowa z jajkiem

Piętek

I śniadanie

Czekoladowy budyń jaglany z bananem

II śniadanie

Sałatka z selerem naciowym i ananasem

Obiad

Dorsz zapiekany z jabłkiem

Podwieczorek

Ciasto bananowe

Kolacja

Soczewica z suszonymi pomidorami i marchewką

Dieta sport

Poniedziałek

Śniadanie

Tortilla hiszpańska z ziemniakami, szpinakiem i fetą

II śniadanie

Makaron z pesto i orzechami

Obiad

Kurczak z sosem ostro – słodkim z warzywami oraz kaszą bulgur

Podwieczorek

Mus winogronowo – jabłkowy – bananowy z kawałkami czekolady

Kolacja

Ratatouille

Wtorek

Śniadanie

Czekoladowa owsianka na mleku sojowym z mango i orzechami włoskimi

II śniadanie

Sałatka z tuńczykiem, rukolą, pomidorkami koktajlowymi, papryką i ryżem

Obiad

Gulasz ze śliwką z dodatkiem kaszy jaglanej oraz sałatka ze świeżych warzyw

Podwieczorek

Paleo kuleczki

Kolacja

Grzanki z ciemnego pieczywa z dodatkiem awokado i twarożkiem

Środa

Śniadanie

Pasta z bobu z natką pietruszki, słonecznikiem i pieczywem chrupkim

II śniadanie

Pancakes z czekoladową polewą z dodatkiem  gruszki oraz kiwi

Obiad

Kofty garam masala z kaszą orkiszową

Podwieczorek

Koktajl z pomarańczą oraz nasionami konopi

Kolacja

Wytrawne muffiny jaglane

Czwartek

I śniadanie

Puszysty omlet z karmelizowanymi bananami

II śniadanie

Makaron z pesto i rzodkiewkami

Obiad

Pęczotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Podwieczorek

Pieczone jabłko z truskawkami i syropem z agawy

Kolacja

Zupa z fasolką szparagową

Piątek

I śniadanie

Omlet Oreo

II śniadanie

Sałatka caprese z grillowanym bakłażanem

Obiad

Dorsz zapiekany z ziołami w mleku kokosowym

Podwieczorek

Krem z zielonego groszku z nasionami słonecznika

Kolacja

Ryż jaśminowy z sosem malinowym

Dieta wegetariańska

Poniedziałek

I śniadanie

Foccacia z rozmarynem, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi pomidorami

II śniadanie

Budyń z nasionami chia i konfiturą z jagód

Obiad

Cukinia zapiekana z serem typu feta, warzywa na parze, makaron ryżowy z czarnym sezamem

Podwieczorek

Fit pierniczki owsiane ze zdrowym lukrem

Kolacja

Sałatka z kaszy gryczanej z pieczarkami i warzywami, jarmuż z pomidorami i sezamem, sucharki pełnoziarniste

Wtorek

I śniadanie

Puszysty omlet z karmelizowanymi bananami

II śniadanie

Makaron z pesto i rzodkiewkami

Obiad

Pęczotto z tofu i zielonym groszkiem

Podwieczorek

Pieczone jabłko z truskawkami i syropem z agawy

Kolacja

Zupa z fasolką szparagową

Środa

I śniadanie

Czekoladowy budyń jaglany z bananem

II śniadanie

Sałatka z selerem naciowym i ananasem

Obiad

Grecka musaka vege, sałata z kaparami i orzechami włoskimi

Podwieczorek

Ciasto bananowe

Kolacja

Soczewica z suszonymi pomidorami i marchewką

Czwartek

I śniadanie

Sałatka z quinoa i tymiankowym serem

II śniadanie

Pudding ryżowy z karmelizowanymi bananami

Obiad

Makaron gryczany w kremowym sosie pieczarkowym

Podwieczorek

Pomidory w sosie oliwkowo – orzechowym

Kolacja

Bataty zapiekane z dipem

Piątek

I Śniadanie

Placuszki owsiane z konfiturą wiśniową i jogurtem z kardamonem, szafranem i pistacjami

II śniadanie

Twarożek orzechowy z chlebkiem amarantusowym

Obiad

LightBurger wege

Podwieczorek

Krem z białej czekolady z musem malinowo – jagodowym

Kolacja

Warzywa azjatyckie z makaronem sojowym i kotlecikami z tofu i pack – choi

Podwieczorek

Krem z białej czekolady z musem malinowo – jagodowym

Kolacja

Warzywa azjatyckie z makaronem sojowym i kotlecikami z tofu i pack – choi

Dieta wegetariańska + ryba

Poniedziałek

I śniadanie

Foccacia z rozmarynem, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi pomidorami

II śniadanie

Budyń z nasionami chia i konfiturą z jagód

Obiad

Ryba po grecku z ziemniaczkami

Podwieczorek

Fit pierniczki owsiane ze zdrowym lukrem

Kolacja

Szaszłyki z łososiem

Wtorek

I śniadanie

Puszysty omlet z karmelizowanymi bananami

II śniadanie

Makaron z pesto i rzodkiewkami

Obiad

Pęczotto z tofu i zielonym groszkiem

Podwieczorek

Pieczone jabłko z truskawkami i syropem z agawy

Kolacja

Zupa z fasolką szparagową

Środa

I śniadanie

Czekoladowy budyń jaglany z bananem

II śniadanie

Sałatka z selerem naciowym i ananasem

Obiad

Ryba zapiekana z jabłkiem

Podwieczorek

Ciasto bananowe

Kolacja

Soczewica z suszonymi pomidorami i marchewką

Czwartek

I śniadanie

Sałatka z quinoa i tymiankowym serem

II śniadanie

Pudding ryżowy z karmelizowaną gruszką

Obiad

Makaron gryczany w kremowym sosie pieczarkowym

Podwieczorek

Pomidory w sosie oliwkowo – orzechowym

Kolacja

Bataty zapiekane z dipem

Piatek

Śniadanie

Placuszki owsiane z konfiturą wiśniową i jogurtem z kardamonem, szafranem i pistacjami

II śniadanie

Twarożek orzechowy z chlebkiem amarantusowym

Obiad

Pstrąg w sosie cytrynowo – szałwiowym z kolorowym ryżem i buraczkami duszonymi z jabłkiem

Podwieczorek

Krem z białej czekolady z musem malinowo – jagodowym

Kolacja

Warzywa azjatyckie z makaronem sojowym i kotlecikami z tofu i pack – choi